matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czworokąty
michał:
CZWOROKĄty
! HEL
Pole pewnego równoległoboku wynosi 36. Jeden z jego boków jest 3 razy krótszy od wysokosci opuszczonegj na ten bok. oblicz dlugosc tego boku
10 wrz 20:07
Eta:
P= 3b*b=36 ⇒ b
2
=12 ⇒ b=2
√
3
10 wrz 22:35