matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
ela:
Dwaj obserwatorzy stojący w punkcie A i B w odległości 200 m od siebie widzą wzdłuż kierunku AB samolat pod kątami alfa=25 i beta =15 . Na jakiej wysokości levi samolotλ
10 wrz 20:02
Maslanek:
δ=180−25−15=140 Z twierdzenia sinusów:
x
200
=
sin β
sin δ
itd.
10 wrz 20:16