potęga o wykładniku rzeczywistym
Aneta: Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania
√1132−1122+√892−802
10 wrz 19:50
Maslanek: 1132=(112+1)2=1122+2*112+1
Dalej już dasz radę, nie? ;>
10 wrz 19:52
Patronus: √(113−112)(113+112) + P{(89−80)(89+80)} =
= √225 + √3*169 = 15 + 13√3
10 wrz 19:52
10 wrz 19:53
Aneta: maslanek a mozesz zrobic to do konca bo patronusowi chyba zle wyszło bo wynik powinien byc 54
10 wrz 19:56
Aneta: dziekuje
10 wrz 20:00
Patronus: taa w drugiej linijce:
√225 + √9*169 = 15 + 3*13 = 54
10 wrz 20:01