rozkład wielomianu na czynniki za pomocą wzoru skróconego mnożenia
olo: (x−1)2−(x+1)2=
10 wrz 19:43
Saizou : =(x−1−(x−1))(x−1+x+1)
10 wrz 19:44
pigor: ... np. tak :ze wzoru na różnicę kwadratów : a
2−b
2= (a−b)(a+b) uważając znaki
(x−1)2−(x+1)2=(x−1−x−1)(x−1+x+1)= −2*2x=
−4x . ...
10 wrz 19:47
olo: czy aby na pewno skoro wzór skróconego mnożenia wygląda: (a−b)2 = a2−2ab+b2
10 wrz 19:47
pigor: ... przyjrzyj sie dobrze co i z czego ja robię, a ty możesz sobie robić
z wzoru o którym piszesz − twój biznes

i tyle ...
10 wrz 19:55
nn: x2−7
8 wrz 14:54