matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
desperacja
ela:
Samolot zbliżający się do lotniska leci na wysokości 2400m. By wylądować będzie musiał schodzić w dół pod katem 4. Jak daleko od początku pasa startowego powinien rozpocząć ten manerw
10 wrz 19:25
Saizou :
2400
tg 4
o
=
x
x*tg4
o
=2400
2400
x=
tg4
o
10 wrz 19:30