matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:) :(
prosiaczek z ferjany:
:( pomocy
Wyrazenia
2x+3
1Jakiej wartości nie przyjmuje funkcja określona wzorem f(x)=
?
x+2
10 wrz 19:18
prosiaczek z ferjany:
?
10 wrz 19:59
prosiaczek z ferjany:
prosze
10 wrz 19:59
Piotr:
−1 ?
10 wrz 20:03
Piotr:
źle
10 wrz 20:06
prosiaczek z ferjany:
jak do tego dojsc? jak zacząć?
10 wrz 20:12
pigor:
... otóż,
2x+3
2x+4−1
2(x+2)−1
1
f(x)=
=
=
= 2−
, a więc
x+2
x+2
x+2
x+2
nie przyjmuje wartości
y=2
− równanie asymptoty poziomej (patrz np. wykres ↑ . ..
10 wrz 20:14