Pomocy
oNa: Z jakich wzorów muszę skorzystać ? Pomoże mi ktoś ?

Wykonaj model stożka o wysokości 12 cm i promieniu podstawy 4 cm. Wykonaj potrzebne obliczenia:
α ,l i pole powierzchni bocznej tego stożka
5 maj 15:21
oNa: Proszę jest mi pilnie potrzebne to zadanie

a nie mogę sobie z nim poradzić
5 maj 15:26
=0: model z kartonu ?
5 maj 15:28
oNa: takk dokładnie co w tym takiego dziwnego ?

Pomożesz mi ?
5 maj 15:29
oNa:
5 maj 15:39
=0: sorry nigdy tego nie robilem, ale to chyba trzeba zaczac od obliczenia kata α czyli ze wzoru
2πr =α/360 * 2πl l wychodzi z pitagorasa √160 i dalej zaraz cos trzeba pomyslec, hmm
..
5 maj 15:51
=0: nie wiem czy to dobrze ( ale wątpie ze tak )
5 maj 15:52
oNa: nom właśnie mi to samo wychodzi l=
√160 a to bedzie 4
√10 a tyle się nie da narysować

Jezusie

zabiJe się
5 maj 15:54