matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
malenka23:
wiadomo,że A i B są takimi zdarzeniami losowymi zawartymi w Ω,że P(A)=0,7, P(B)=0,6 i P(A∪B)=0,8.Oblicz P(A∩B)
10 wrz 18:02
Aga1.:
Podstaw do wzoru P(AUB)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
10 wrz 18:03
malenka23:
ok dzięki
juz wiem
10 wrz 18:31