całka
Iza: Ile wynosi ∫ −x2 i ∫6
Prosze o pomoc
10 wrz 17:17
10 wrz 17:17
Miraclepl: | | x3 | |
∫−x2 dx= −∫x2 dx=− |
| + C |
| | 3 | |
∫6dx=6x+C b0 (6x)'=6
10 wrz 17:19
Iza: ale nie wiem co zrobić z tym minusem ..
| | 1 | |
czy to jest dobrze ∫−x2 = − |
| x2+1 |
| | 2 | |
10 wrz 17:20
Piotr:
minus przed calke
10 wrz 17:20
Iza: | | 1 | |
a nie sorki pomyliłam się − |
| x2+1 |
| | 2+1 | |
tak jest dobrze ? a ∫6 =x ?
10 wrz 17:21
Miraclepl: Napisałem Ci już, minus przed znak całki (wyciągasz z niej −1)
10 wrz 17:21
Piotr:
masz juz rozwiazane...
10 wrz 17:22
Piotr:
@Iza pochodna z x to 6
10 wrz 17:23
Iza: ok dzięki
10 wrz 17:23