Rachunek Pamięciowy
Palinka : połącz liczby które warto pomnożyć w pierwszej kolejności :
2*28*4*5*25=
125*19*8=
25*48*40=
128*5*20*0*4520=
10 wrz 17:06
Piotr:
(2*5)(4*25)*28=
10 wrz 17:11
Piotr:
(125*8)*19=
(25*40)*48=
na pewno razy 0 w ostatnim ?
10 wrz 17:13
pigor: ... np. tak :
1) 2*5=10 i 10*28=280 , zaśi 4*25=100 ⇒ 100*280=
28 000 ;
2) 8*125=1000 ⇒ 1000*19 =
19 000 ;
3) 40*25= 4*25*10= 1000 ⇒ 48*100=
48 000 ;
4) 128*5*20*
0*4520=
0 , bo jest czynnik 0 (zero) to i wynik 0 (zero) i tyle .
...
10 wrz 17:13