z
malenka23: większa z liczb spełniających równanie x2+6x+8=0 to
A −1
B 4
C 0
D 53
10 wrz 17:01
Piotr:
rozwiaz rownanie.
10 wrz 17:05
malenka23: a Ty swoje

hehe zmuszasz mnie do myślenia

hehe
10 wrz 17:13
Piotr:
co za problem to rozwiazac ?
10 wrz 17:15
pigor: ... np. z wzorów Viete'a jest to liczba
−2 ,
ale odpowiedzi wzięłaś chyba z ...

sufitu
10 wrz 17:17
Saizou : x2+6x+8=x2+2x+4x+8=x(x+2)+4(x+2)=(x+2)(x+4)
10 wrz 17:17
malenka23: hahahaha pomylilam zadanie z odpowiedziami

powinno tam byc A2 B4 C−2 D−4
10 wrz 17:19
malenka23: PIOTR NIE KAZDY JEST GENIUSZEM TAK JAK TY
10 wrz 17:21
Saizou : przecież ci to rozwiązałem w jednej linijce i teraz skorzystaj z y=a(x−x1)(x−x2)
10 wrz 17:23
malenka23: a mozesz calkiem rozwiazac
10 wrz 17:45
Saizou : wystarczy odczytać pierwiastki
x1=−2
x2=−4
10 wrz 17:46
Artur_z_miasta_Neptuna:
malenka −−− a czy to problem: 'podstawić'

w końcu masz kalkulator ... wstukać parę razy
klawiszy już Ci się nawet nie chce
10 wrz 17:47
Piotr:
Saizou rozwiazal a
pigor podal wynik ! mysl troche
10 wrz 17:48
malenka23: ok dzięki

ale nie musicie sie tak bulwersować. Ja mam za dużo na głowie i czasem prostego
zadania nie moge rozwiązać...
10 wrz 17:57