udowodnij tozsamosc
polo: udowodnij tożsamość:
a)sinx − cosx\sinx − sinx + cosx\ cosx =−(tgx+ ctgx)
10 wrz 16:49
Ajtek:
Zapisz to poprawnie.
10 wrz 16:51
polo: sinx − cosx sinx + cosx
−−−−−−−−−−−−−−−−− − −−−−−−−−−−−−−−−−−− = −(tgx+ ctgx)
sin x cosx
10 wrz 17:04
Ajtek:
L:
| sinx−cosx | | sinx+cosx | | sinx | | cosx | | sinx | | cosx | |
| − |
| = |
| − |
| − |
| − |
| =
|
| sinx | | cosx | | sinx | | sinx | | cosx | | cosx | |
=1−ctgx−tgx+1=−(tgx+ctgx)=P
10 wrz 17:15
polo: kurcze nie umiem sama do tego roziazania dojsc dopiero po zobaczeniu odpowiedzi rozumiem . mam
jeszcze takie :
sinx ( 1 1 ) = 1
−−−−− + −−−− −−−−
ctgx tgx cosx
10 wrz 17:40
polo: (tgx+sinx) ctgx+ cosx) = (1 + cosx) (1+ sinx)
10 wrz 17:41
polo: tgx + ctgx 1
−−−−−−−−−−− = −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
tgx− ctgx 2 sin2x −1
10 wrz 17:52
polo: ctgx − tgx 1 1
−−−−−−−−−−−−−−−−− = −−−−−−−−−− − −−−−−−−−−−−−−
sinx+ cosx sinx cosx
10 wrz 17:55
polo: prosze o pomoc....

z góry dziekuje
10 wrz 18:24