K
zdesperowany: Bardzo proszę o pomoc w tym zadaniu
20 tłumaczy. 11 osób zna włoski, 10 hiszpański a 12 angielski. 7 osób zna włoski i hiszpański,
5 zna hiszpański i ang a 6 zna włoski i ang. 3 osoby znają wszystkie wymienione. Ile osób nie
zna żadnego z powyższych języków
10 wrz 16:41
Aga1.:

czarny włoski 11=3+3+4+1
czerwony hiszpański 10=3+2+4+1
zielony angielski 12=3+3+2+5
10 wrz 18:44
zdesperowany: dzięki za pomoc
10 wrz 19:19
Aga1.: Pomyłka ,zamiast 5 powinno być 4, a zamiast 1 na zewnątrz trzech kół 2
Odp. Nie zna żadnego z wymienionych języków dwóch tłumaczy.
10 wrz 21:46