Rozwiaz metoda wyznacznikow
Adi: 2x + 2y = − 1
−4 x − 4y =2
Czy robię dobrze :
| | 2 | | 2 | |
W= l |
| |
| I= 2*(−4) − 2 * (−4) = − 8 − 8 = 0 |
| | −4 | | −4 | |
| | −1 | | 2 | |
Wx = I |
| |
| I = −1*(−4) − 2*2 = − 4 − 4 = 0 |
| | 2 | | −4 | |
| | 2 | | −1 | |
Wy= I |
| |
| = 2*2 − (−1)*(−4) = 4 − 4 = 0 |
| | −4 | | 2 | |
JAKIE PODPOWIEDZI?
10 wrz 09:41
10 wrz 10:32
Adi: a moze tak podpowiedz ? czy to mam dobrze ?
10 wrz 10:38
Krzysiek: dobrze, tak jak w linku masz napisane gdy wszystkie wyznaczniki są równe 0 to układ jest
nieoznaczony
10 wrz 11:01
Aga1.: wyniki końcowe dobrze ale
W=−8+8=0
Wx=4−4=0
10 wrz 11:04