ile to jest
werka: prosze niech ktoś mi powie ile wynosi ln2√8?
10 wrz 08:52
Aga1.: ln2√8=(ln√8)2=(ln2√2)2=(ln2+ln√2)2
10 wrz 09:01
werka: czyli jak najprosciej zapisac wynik takiego odejmowania: (ln2√8 − √8) ?
odpowiedź to 3√2*ln2 − √8 i nie wiem skąd się wzięła to 3√2*ln2 nagle..
10 wrz 09:11
pigor: .... z twoim wyrażeniem można zrobić np. to
ln2√8−√8= ln
22
32−
√8= (
32ln2)
2−
√8=
94ln
22−
√8 i tyle , ale
na pewno nie otrzymasz tego co − jak twierdzisz − jest w odpowiedzi

−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
... dlatego najlepiej podaj całe zadanie jakie powinno być, a nie
− jak sądzę − wyrwałaś coś z kontekstu . ...
10 wrz 11:42