9 wrz 22:43
9 wrz 22:49
Piotr:
szkoda ze nie spojrzalem wczesniej do zad 10,11,12

wszedzie wzory skroconego mnozenia
9 wrz 22:50
Marcin: ale ja nie wiem co zrobić z pierwistakiem sześciennym jak to mnożyć itd. proszę o pomoc!
9 wrz 22:52
Piotr:
a3 = a*a*a
a2 = a*a
to np
(3√5)2 = 3√5 * 3√5 = 3√25
9 wrz 22:55
asdf: 3√3 = 31/3
3√32 = (31/3)2 = 32/3}
9 wrz 22:57
Marcin: a 3 razy √5 = 3√5 ?
9 wrz 22:58
Piotr:
tak
9 wrz 22:59
asdf: tak
9 wrz 22:59
Piotr:
@asdf spojrz do zadan
9 wrz 23:00
asdf: A po co?

To
Marcin musi (sorry, chce...) je rozwiązać, ja mogę pomóc

P.S Z mojej strony nie ma co liczyć na gotowca
9 wrz 23:02
Piotr:
po co to kombinowanie z potegami ?
9 wrz 23:05
Marcin: a jak mam np 4√5 − lub + 7√15 to jak to policzyć?
9 wrz 23:05
Piotr:
tak zostaw
9 wrz 23:07