matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
silnia pomocy
asek:
(n+1)!−n!
(n−1)!
9 wrz 22:06
ICSP:
(n+1)! − n!
n!(n+1) −n!
(n−1)! * n * (n + 1 − 1)
=
=
= n
2
(n−1)!
(n−1)!
(n−1)!
9 wrz 22:07
asek:
nie kapuje skad sie to wzielo mogłbys rozpisac
9 wrz 22:09
pigor:
(n+1)!−n!
(n−1)!n(n+1)−(n−1)!n
(n−1)!n (n+1−1)
=
=
= n*n= n
2
(n−1)!
(n−1)!
(n−1)!
9 wrz 22:11