matematykaszkolna.pl
Funkcja kwadratowa .Pomocy ! L.: Naszkicuj wykres funkcji kwadratowej f, a nastepnie podaj zbior wartosci funkcji f oraz maksymalne przedzialy monotoniznosci tej funkcji,jesli: a)f(x)=(x−1)2 Nie mielismy zadan tego typu na lekcji,a oczywiscie pojawily sie na zadaniu domowym.Nie rozumiem.prosze o wytlumaczenie jak sie rozumuje,jak sie do tego w ogóle podchodzi...emotka
9 wrz 21:28
ICSP: https://matematykaszkolna.pl/strona/79.html − na samym dole masz przesunięcia wykresu
9 wrz 21:30
Zewe: POMOCY MAM PROBLEM wykreśl trójkąt A,B,C mając podobne długości jego boków A−16,00cm B−12,00cm C−24,00cm 1. wykreśl wysokość tego trójkąta względem szczególnych noków 2.Wykreśl dwusiecznych kątów wewnętrznych 3.wykreśl symetralne boków trójkąta 4.narysuj okrąg opisany na trójkącie 5.narysuj okrąg wpisane w tego trójkata
9 wrz 21:30
L.: a mozesz mi to tak jak najprosciej krok po kroku wytlumaczyc?
9 wrz 21:41
krystek: rysunekI masz f ↗⇔x∊<1,) f↘⇔x∊(−,1>
9 wrz 21:49
krystek: Monotoniczność tzn odpowiedzieć na pytanie: dla jakich x funkcja rośnie: dla jakich maleje i gdzie jest stała.
9 wrz 21:50
ICSP: rysuneky = x2 na czerwono : y = (x−1)2 na zielono jak masz opisane w linku : (x−a)2 jest przesunięciem x2 o a jednostek w lewo krystek dlaczego nie używasz nowych funkcji emotka
9 wrz 21:52
krystek: Oj muszę opanować , nie chce mi się wgrywać.Pozdrawiam @ICSP
9 wrz 21:55
L.: Dzieki!
9 wrz 21:57
Mila: rysunekTabelka dla y=x2 rysujesz wykres y=x2 (czarny ) i przesuwasz o jedną jednostkę w prawo − otrzymasz wykres funkcji y=(x−1)2(różowy) Resztę napisał Ci Krystek.
9 wrz 21:58
L.: Mam pytanie....czyli to bedzie tak. funkcja jest rosnaca w przedziale <1,do nieskonczonosci)i malejaca w przedziale od (− neiskonczonosci do 1> ?
10 wrz 19:49
krystek: Czytaj posty. Masz napisane!
10 wrz 20:36