Prosze o pomoc to na dzisiaj !!
Karolcia: (25/212)*(415−1340)+1,35/2,7
9 wrz 19:57
Piotr:
jak
Karolcia na dzisiaj? dzis idziesz do szkoly ?

zamien sobie na ulamki zwykle (niewlasciwe) i do dziela
9 wrz 19:58
Karolcia: Ile razy próbowałam ale nie wychodzi
9 wrz 20:03
Piotr:
jakbys pokazala co tam tworzysz to byloby milo
9 wrz 20:05
Karolcia: Ooj same głupoty

a tak poza tym to zadanie nie dal mnie tylko kolegi a on jeszcze '' głupszy
'' niż ja
9 wrz 20:06
Piotr:
to niech sie wykaze inicjatywa.
wiesz jak sie dzieli ulamki? mnozysz przez odwrotnosc.
probuj !
9 wrz 20:10
Karolcia: Jakbyś mi zrobił drugi nawias to byłabym wdzięczna bo pierwszy mam
9 wrz 20:13
Piotr:
bo juz zrobilem Ci pierwszy !

pokaz jak robisz.
9 wrz 20:14
Karolcia: Niee

pierwszy sama zrobiłam tylko z drugim problemy
9 wrz 20:15
Karolcia: Z drugiego jakoś wyszło 215−4340 i dalej i co z tym teraz ?
9 wrz 20:16
Piotr:
| 168 | | 43 | | 125 | | 25 | |
| − |
| = |
| = |
| |
| 40 | | 40 | | 40 | | 8 | |
9 wrz 20:18
Piotr:
wspolny mianownik, ktory juz zrobilem
9 wrz 20:18
Piotr:
PS uzuwaj duze U do pisania ulamkow
9 wrz 20:19
Karolcia: Noo dobra, powiedzmy że zrobiłam, pewnie źle ale będzie bo wyszło mi
62 
Ale dobra
wielkie dzięki
9 wrz 20:22
Piotr:
| 6 | |
| = 3  |
| 2 | |
9 wrz 20:23