Równanie liniowie z jedną niewiadomą :)
Sandra: Heej

Mam prośbę, czy ktoś mógłby to sobie policzyć i powiedzieć jaki wynik mu wychodzi? Ponieważ ja
usilnie otrzymuję −1, a Andrzej Kiełbasa twierdzi że wynik to −2.
(x+3)
2=(x−1)
2
9 wrz 19:40
Sandra: przepraszam na odwrót, zbiór zadań twierdzi że −1, a ja że −2
9 wrz 19:41
Buuu:
Ja bym zaufał Kiełbasie i policzył jeszcze raz
9 wrz 19:44
Saizou : x2+6x+9=x2−2x+1
8x=−8
x=−1
9 wrz 19:45
Aga1.: To sprawdźmy
Gdy x=−1
to
(−1+3)2=(−1−1)2
4=4
Gdy x=−2
(−2+3)2=(−2−1)2
1=9
I kto ma rację?
9 wrz 19:47
Mila:

x=−1
9 wrz 22:18
Mila:

(x+3)
2=(x+1)
2
x=−2
10 wrz 12:09