matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
axim:
rozwiąze ktoś? ∫cos3xdx=
9 wrz 19:33
Krzysiek:
podstawienie: t=3x a potem korzystasz z podstawowych wzorów
9 wrz 19:34
axim:
no tak dzięki
9 wrz 19:36
axim:
a taka całka ∫e
x
y
dx tam jest e do potęgi
x
y
9 wrz 20:04
Krzysiek:
x
podstawienie: t=
y
9 wrz 20:05