zadanie funkcja
szklanka:
Naszkicuj wykres funkcji f i podaj jej zbiór wartości.
a) Funkcja f:{0,1,2,3,4}→R określona jest w następujący sposób
| | ⎧ | x2 dla x∊{0,1,2} | |
| f(x)= | ⎩ | x dla x∊{3,4} |
|
Zadanie zapewne banalne ,ale jak zrobić i co oznacza to wszystko np.→R, proszę o pomoc,
naszkicowanie byłoby mile widziane

a jak nie to nie.
9 wrz 18:08
szklanka: ?
9 wrz 18:39
Saizou :

D: x∊{0,1,2,3,4}
x
2 jest dla x∊{0,1,2}
x dla x∊{3,4}
9 wrz 18:54
szklanka: a zbiór wartości to będzie to ile będzie?
9 wrz 19:08
Saizou : Y={0:1:2:4}
9 wrz 19:10
Aga1.:
Zapis, który Cię niepokoi czytamy : funkcja f określona jest na zbiorze {0,1,2,3,4} o
wartościach w zbiorze R.
D={0,1,2,3,4}
ZW={0,1,3,4}
9 wrz 19:12
szklanka: Y={0:1:2:4} dlaczego tu nie ma 3 ? Kompletnie tego nie rozumiem
9 wrz 19:34
Saizou : tam ma być Y={0;1;3;4}
9 wrz 19:35
szklanka: Y={0;1;3;4} to dlaczego tutaj dwójki nie ma?
9 wrz 19:36
Saizou : to był czeski błąd, a teraz jest dobrze, a czy widzisz na wykresie wartość 2
9 wrz 19:39
Aga1.:

Na wykresie niebieskimi kropkami zaznaczyłam zbiór wartości tej funkcji ( kropek nie myl z
punktami)
9 wrz 19:43
szklanka: możecie mi jeszcze powiedzieć od czego zaczynać by zacząć zaznaczać te punkty?
10 wrz 18:33
szklanka: na przykład przy pomocy tabelki, skąd mam wiedzieć jakie są wartości funkcji mają tylko daną
treść
zadania i jakieś tam nic mi nie mówiące dane
10 wrz 18:38
szklanka: proszę o pomoc !
10 wrz 18:43