całka
Ania: Ile wynosi całka ?
∫xex2
2 jest do kwadratu x
9 wrz 16:55
9 wrz 16:59
Ania: ok to mam
| | dt | |
∫∫et* |
| i co dalej ? jak to dalej policzyć ? |
| | 2 | |
9 wrz 17:05
Krzysiek: no chyba ∫et dt jesteś wstanie policzyć...
przecież to najprostsza całka jaka może być...
9 wrz 17:07
Ania: czyli to jest tak :
| | 1 | | 1 | |
et* |
| dt=et* |
| x i co dalej ? |
| | 2 | | 2 | |
9 wrz 17:33
Ania: jak mam dalej to podstawić ?
9 wrz 19:49
Ania: Pomoże ktoś ?
9 wrz 20:00
Krzysiek: ∫e
t dt =e
t +c
| | 1 | | 1 | | 1 | |
czyli: ∫et |
| dt = |
| et +C = |
| ex2 +C |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
9 wrz 20:04