zadanko
studenciak: Męczę ten przykład godzinkę i nic

1/3
−x2+x+6>1k
9 wrz 16:48
studenciak: na końcu jest 1 oczywiście a nie 1k. Przepraszam za pomyłkę
9 wrz 16:54
ICSP: 3x2 − x − 6 > 30
x2 − x − 6 > 0 ⇒ x ∊ (−∞; −2) suma (3 ; +∞)
9 wrz 16:58
ICSP: wystarczyła minuta
9 wrz 16:59
studenciak: (−
∞; −3) (3 ; +
∞) chyba
9 wrz 17:04
ICSP: nie
9 wrz 17:05
Mila: x
2 − x − 6 > 0
Δ=25
x
1=−2 lu x
2 =3 jak u ICSP
9 wrz 18:50
Patryk: a nie powino być x2−x−6<0 bo f wykładnicz jest malejąca ?
9 wrz 19:27
Patryk: a jednak minus załatwa sprawe
9 wrz 19:28