funkcja określanie współrzędnych
szklanka:
Mam pytanie bo kompletnie tego nie rozumiem jeszcze o co w tym chodzi, ostatnia wiadomość
od użytkownika Galen
"Punkty przecięcia wykresu z osiami"↓
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=24&t=39882
skąd ta 9, nie rozumiem tego zaznaczania, mógłby ktoś mi pokazać graficznie ,proszę
9 wrz 16:42
Aga1.: Punkty przecięcia z osią OX.
Liczysz najpierw miejsca zerowe
np. są x1=−1, x2=4 i x3=5
odp.Punkty przecięcia z osią Ox:
(x1,0)=(−1,0)
(x2,0)=(4,0)
(x3,0)=(5,0)
9 wrz 20:31
Aga1.:

Graficznie
y=x
2−4
Punkty przecięcia z osią OX: (−2,0) oraz (2,0)
Punkt przecięcia z osią OY. (0,−4)
9 wrz 20:35
szklanka: dziękuje!
9 wrz 20:45