nierówność
blender:
| |x| | |
| = 1 lub −1 i co dalej robić? |
| x | |
9 wrz 16:17
blender: wie ktoś jak to rozwiązać?
9 wrz 16:27
blender: pomocy
9 wrz 16:34
Aga1.: Zacząć trzeba od dziedziny,
x≠0
i dalej rozwiązywać nierówność w trzech przedziałach (−∞,0), (0,3), <3,∞)
1)gdy x<0
−1+2x−6<5x+1
licz dalej.
9 wrz 16:36
Aga1.: Równanie
x≠0
1)gdy x<0
−1=1
0=2
brak rozwiązań
2)Gdy x>0
1=1
0=0
Rozwiązaniem jest każda liczba z przedziału (0,
∞)
9 wrz 16:39
sylwia: przekątna przekroju osiowego walca jest nachylona do podstawy pod kątem takim ze tangα=2/3
promień podstawy ma długość 24 oblicz pole powierzchni bocznej tego walca
9 wrz 16:43
sylwia: pomocy

! matura w tym roku
9 wrz 16:44
sylwia: aga1

byłabyś mi w stanie pomóc


prosze
9 wrz 16:47
Aga1.: Niestety, nie w tej chwili, ale jak Ci nikt nie pomoże to później wieczorem jak najbardziej.
9 wrz 16:50
Aga1.:

r=24
2r=48
to
3h=2*48
h=
dokończ
P
b=2πr*h
Podstaw i oblicz.
10 wrz 09:22