:))
Barti: arcsin l2x−1l jak takie coś się liczy?
9 wrz 16:03
Barti: arcsin l2x−1l = pi/6
tak dokładnie jest
9 wrz 16:08
Mila:
D: l2x−1l ≤1 rozwiąż warunek
| | π | |
arcsin l2x−1l = |
| /sin obustronnie |
| | 6 | |
9 wrz 16:30
Barti: nie wiem jak to obliczyć proszę powiedź
9 wrz 16:33
bobi: 0.5=0.5?
9 wrz 16:38
Mila: 1) dziedzina
|2x−1|≤1⇔
2x−1≥−1 i 2x−1≤1
2x≥0 i 2x≤2
x≥0 i x≤1
2)|2x−1|=U{1}[2}
2x−1=U{1}[2} lub 2x−1=−U{1}[2}
| | 3 | | 1 | |
x= |
| lub x= |
| naaaależą do dziedziny |
| | 4 | | 4 | |
9 wrz 16:43
Mila: ?
9 wrz 17:03