Wykresy funkcji
Ania: Może mi ktoś pomóc naszkicować wykresy funkcji ?
Muszę obliczyc pole obszaru ograniczonego tymi funkcjami i chyba cos źle rysuję bo źle wychodzi
..
y= x2−x−6
y= −x2−x+2
9 wrz 15:53
ICSP:

jedna kratka to jedna jednostka.
9 wrz 15:54
Aga1.:
9 wrz 15:56
Ania: Hmm.. to wykres jest dobry .. a możecie krok po kroku policzyć pole obszaru ?
9 wrz 16:04
Mila: Granice całkowania:
x2−x−6 = −x2−x+2
2x2=8
x2=4
x=2 lub x=−2
P=−2∫2( −x2−x+2−(x2−x−6))dx=−2∫2( −x2−x+2−x2+x+6))dx= dokończ
9 wrz 16:23
Aga1.: Witaj Mila, napisz proszę, jak się wpisuje znak całki.
9 wrz 16:28
Mila: Jest w znakach nad polem tekstowym . Witaj Aga.
9 wrz 17:05
Aga1.: Dzięki, faktycznie.
9 wrz 19:35