matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja trygonometryczna oblicz x
Patka:
tam gdzie strzalka kąt 60 stopni , oblicz x , funkcja trygonometryczna
9 wrz 15:07
Aga1.:
x+1
tg60
0
=
x
dokończ
9 wrz 15:11
Patka:
moge poprosic o rozwiazanie d konca bo gubie sie w obliczeniach
9 wrz 15:18
Gustlik:
tg60
o
=
√
3
x+1
=
√
3
/*x
x
x+1=
√
3
x x−
√
3
x=−1 /*(−1)
√
3
x−x=1 x(
√
3
−1)=1 /:(
√
3
−1)
1
1
√
3
+1
√
3
+1
x=
=
*
=
√
3
−1
√
3
−1
√
3
+1
3−1
√
3
+1
x=
2
9 wrz 15:22
Patka:
dzieki
9 wrz 15:26