matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiarz rownanie
Nie Uk:
Równanie x
2
+ y
2
− 6x + 2y + 10 = 0 Opisuje A)Okrąg, B)Punkt, C)Zbiór pusty
5 maj 11:58
wmboczek:
skorzystaj ze wzoru (a+b)
2
i pogrupuj wyrazy przy x i y, np x
2
−6x=(x−3)
2
−9 y
2
+2y=(y+1)
2
−1
5 maj 12:06