Funkcja trygonometryczna, kwadrat o boku x , przekątna x+2 , oblicz x
Patka:

Kwadrat o boku x , przekątna o boku x+2 , oblicz x , funkcje trygonometryczne
9 wrz 15:02
ICSP: | x | |
| = sin45 o |
| x+2 | |
9 wrz 15:07
Patka: dzięki
9 wrz 15:08
Patka: tak robilam tylko w obliczeniach mi cos nie szlo
9 wrz 15:10
Patka: a moglabym poprosic o rozwiazanie calego zadania
9 wrz 15:17
ICSP: w takim razie pokaż swoje obliczenia a ja sprawdzę
9 wrz 15:21
Patka: wyszlo mi x= 4√2 +4 / 2
9 wrz 15:33
9 wrz 15:35
ICSP: | | 4√2 + 4 | |
no chyba że to jest : |
| = 2√2 + 2 − i to jest dobrze |
| | 2 | |
9 wrz 15:46
Patka: no to wiem juz bo podzielilam sb
9 wrz 16:09