dla jakiego m 3 rozwiązania
Krzysss: Dla jakich wartości m równanie x2 − 4|x| − 4 = m ma trzy rozwiązania? Znajdź je. Będę bardzo
wdzięczny za pomoc
9 wrz 14:55
Aga1.:

Sporządź wykres funkcji
y=x
2−I4xI−4 (kolor fioletowy)
oraz y=m, m∊R
I widać, gdy m=−4 to prosta y=−4 ma z wykresem y=x
2−4IxI−4 trzy punkty wspólne
9 wrz 15:05
Aga1.: Niestety, ale wyszło inaczej niż narysowałam
wykres y=x2−4IxI−4 to część wykresu koloru fioletowego po lewej stronie osi y i część wykresu
koloru czarnego znajdująca się po prawej stronie osi y. (pozioma fioletowa prosta
niezamierzona)
9 wrz 15:08