matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian
user:
wyznacz wspolczynnika a,b wielomianu w jesli b) w(x)=x
4
+ax
3
+bx
2
+2 i w(=3)=11, w(1)=7 o co chodzi? jak rozwiazac?
9 wrz 14:17
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/forum/153816.html
− tylko że tworzysz układ równań.
9 wrz 14:20
user:
czyli dwa razy to samo robie tylko podstawiam inne cyfry po prostu? okej
9 wrz 14:21
Bogdan:
liczby, nie cyfry
9 wrz 14:23