matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mediana i moga
kim:
Mam obliczyć mediane i mode funkcji gęstości
⎧
0 x≤0
dystrybuanta F(X)=
⎩
−e
−0,5x
2
x>0
Wiem, że Me=x
0,5
NIe potrafie wyliczyć tego ... −e
−0,5x
2
=0,5 , a wynik powinien wyjść
√
ln4
9 wrz 14:02