matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miejsce zerowe funkcji kwadratowej
nacion:
Zapisz wzór funkcji w postaci iloczynowej. a) y=x
2
+5x−6 b) y=3x
2
−27 c) y=2(x−3)
2
−8 d) y=x
2
−2x−6 Bardzo proszę o rozwiązanie.
9 wrz 13:54