matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
Agnieszka:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tych dwóch przykładach. 1. 3−[3−(−3)]= 2. 3+[3−(−3)]=
9 wrz 13:21
Trivial:
Opuszczaj po kolei nawiasy od najbardziej zagnieżdżonego. 3−[3−(−3)] = 3−[3+3] = 3−6 = −3. Drugie analogicznie.
9 wrz 13:26