9 wrz 12:25
Bogdan:
zad. 2.
Podpowiedzi;
| | π | | π | | 1 | |
sin(− |
| ) = −sin |
| = − |
| , 16sin(−π/6) = 16−1/2 = ... |
| | 6 | | 6 | | 2 | |
| | √2 | | π | | π | | √2 | | π | |
− |
| = −cos |
| = cos(π − |
| ) lub − |
| = cos(π + |
| ) |
| | 2 | | 4 | | 4 | | 2 | | 4 | |
9 wrz 12:51
Bogdan:
zadanie 3.
ale to z pewnością wiesz, w czym więc masz problem?
9 wrz 12:53
Bartek: a zadanko 3 ktoś potrafi ?
9 wrz 12:54
Bartek: w ogólnie nie wiem o co chodzi z tymi arcsin, arccos itd...
9 wrz 12:54
Bogdan:
sinα = c ⇒ α = arcsinc
| | π | | 1 | | 1 | | π | |
np.: sin |
| = |
| ⇒ arcsin |
| = |
| |
| | 6 | | 2 | | 2 | | 6 | |
9 wrz 12:56
Bartek: i tak nie wiem o co chodzi

ja i matematyka po prostu do siebie nie pasujemy, ale muszę
zaliczyć tą analize matematyczną bo nie zdam

//
9 wrz 13:00
Bartek: arctg(−√3)
ile to jest?
9 wrz 13:18