matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania do rozwązania
Aśka:
x+y
x−y
1.k{
+1=
2
4
a na dole x+y = 2
x−24
4
1
2.k{1−
+ 1 = x −
+
3
2
6
a na dole 2x − 3y =5
x+y
x−y
3.
+ 1 =
2
4
Przepraszam , że tak lakonicznie
8 wrz 21:34