matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy . ! ; <
Aśka:
Proszę o rozwiązanie równanń :
⎧
{x + y}{2} +1 = {x − y}{4}
1.
⎩
x +y = 2
2. k{1 − {x − 24}{3} + 1 = x − {y}{2} + {1}{6} &2x − 3y = 5 3. {x + y}{2} + 1 = {x−y}{4}
8 wrz 21:01
Piotr:
8 wrz 21:02
ICSP:
może zapisz te trzy układy w oddzielnych postach a równania pod sobą bez używania "k"
8 wrz 21:06
Aśka:
Proszę o rozwiązanie równań :
⎧
{x + y }{2} + 1 = {x − y}{4}
1.
⎩
x + y = 2
⎧
1 − {x − 24}{3} +1 = x − {y}{2} + {1}{6}
2.
⎩
2x \ 3y = 5
x +y
3.
+ 1 = {x − y}{4}
2
8 wrz 21:06
Piotr:
https://matematykaszkolna.pl/forum/przyklady9.html
ulamki duze U.
8 wrz 21:07
ICSP:
Piotrze
:
https://matematykaszkolna.pl/forum/154006.html
8 wrz 21:08