matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
Mania:
Oblicz:
√
11− 6
√
2
+
√
11 + 6
√
2
8 wrz 20:19
Saizou :
11−6
√
2
=(3+
√
2
)
2
11+6
√
2
=(3−
√
2
)
2
zatem
√
(3+
√
2
)
2
+
√
(3−
√
2
)
2
= l3+
√
2
l+l3−
√
2
l= 3+
√
2
+3−
√
2
=6
8 wrz 20:23