matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówności kwadratowe
Paulaaa:
x2−2√2x+4>0
8 wrz 19:23
M:
4 lut 17:17
Bo_ra:
x
2
−2
√
2
x+4>0 Δ=(2
√
2
)
2
−4*1*4 Δ=8−16=−8<0 x∊ℛ
4 lut 19:27
Mila:
Bez delty: (x−
√
2
)
2
−2+4>?0 (x−
√
2
)
2
+2>0 dla x∊R
4 lut 21:20