Sprawdź tożsamość
Anonima: (cosx/1+sinx)+ (1+sinx/cosx)=2/cosx
8 wrz 19:02
Gustlik: Cy to ma być tak?
| cosx | | 1+sinx | | 2 | |
| + |
| = |
| |
| 1+sinx | | cosx | | cosx | |
8 wrz 19:13
Anonima: tak
8 wrz 19:16
Gustlik: | cos2x+(1+sinx)2 | | 2 | |
| = |
| /*cosx(1+sinx) |
| cosx(1+sinx) | | cosx | |
cos
2x+(1+sinx)
2=2(1+sinx)
cos
2x+1+2sinx+sin
2x=2+2sinx
cos
2x+sin
2x+1+2sinx=2+2sinx
Korzystam z cos
2x+sin
2x=1 (jedynka trygon.)
1+1+2sinx=2+2sinx
2+2sinx=2+2sinx
L=P
c.n.d.
8 wrz 22:36
Gustlik: Basia Co jest źle? Bo ja błędu nie widzę.
8 wrz 22:38