+-:

Ze względu na
√x, x≥o,
liczymy ekstrema
y'=2x−2
√2*1/2*1/
√x=2x−
√2/x=0
x=(1/2)
1/3≈078
y(x=(1/2)
1/3)=(1/4)
1/3−2*2
1/3+4≈2,11
x=0→y=4
x→+∞ y→+∞
istnieje minimum , które jest dodatnie nie istnieją punkty zerowe stąd wniosek, nierówność jest
spełniona dla każdego x≥0
function (searchElement /*, fromIndex */ ) {
"use strict";
if (this ==
null) {
throw new TypeError();
}
var t = Object(this);
var len = t.length >>> 0;
if (len === 0) {
return -1;
}
var n = 0;
if (arguments.length > 0) {
n = Number(arguments[1]);
if (n != n) {
// shortcut for verifying if it's NaN
n = 0;
} else if (n != 0 && n !=
Infinity && n != -Infinity) {
n = (n > 0 || -1) *
Math.floor(Math.abs(n));
}
}
if (n >= len) {
return -1;
}
var k = n >= 0 ? n : Math.max(len - Math.abs(n), 0);
for (; k <
len; k++) {
if (k in t && t[k] === searchElement) {
return k;
}
}
return -1;
}