równanei
Bezem: Zbiorem rozwiązań równania | x |=−x jest zbiór:
A. pusty
B. liczb rzeczywistych ujemnych
C. liczb rzeczywistych niedodatnich
D. skończony
8 wrz 18:39
Piotr:
było. sprobuj sam. to nie trudne. podstaw −1,0 i 1 i zobacz co bedzie
8 wrz 18:41
Bezem: A możesz mi wytłumaczyć co oznaczją te ||? Bo głównie przez to nie rozumiem zadania

Wychodzi, że tylko zero się da podstawić.
8 wrz 18:43
Bezem: I czy te "kreski" coś zmieniają.
8 wrz 18:44
Bezem: To będzie C?
8 wrz 18:45
8 wrz 18:46
Piotr:
to bedzie C.
8 wrz 18:47
Bezem: Miałem dwa lata albo trzy temu o tym i już nie pamiętam(niski poziom w szkole.)
8 wrz 18:48
mixek: jak c jak A

moduł nie może być równy liczbie ujemnej
np. I−1I=1
I1I=1
I0I=0 a nie −0
8 wrz 19:09