matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Bezem:
Rozwiązaniem równania (
√
3
+
√
2
)x=
√
3
−
√
2
jest liczba: A. 5−2
√
6
B. 5+2
√
6
C. 5+
√
24
D.
√
6
8 wrz 18:23
xXx:
(
√
3
+
√
2
)x =
√
3
−
√
2
√
3
−
√
2
x =
√
3
+
√
2
√
3
−
√
2
√
3
−
√
2
x =
*
√
3
+
√
2
√
3
−
√
2
(
√
3
−
√
2
)
2
x =
3−2
3−2
√
6
+2
x =
1
x = 5−2
√
6
Odp. A.
8 wrz 18:34
Bezem:
Arigatou
8 wrz 18:37