matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
Overplay:
czy − log
5x−2
2x−8
= log
−5x+2
2x−8
chodzi mi o to czy ten minus moze "przejsc" do mianownika lub licznika?
8 wrz 17:41
ICSP:
nie
5x−2
5x−2
2x − 8
−log
= log (
)
−1
= log
2x−8
2x−8
5x − 2
8 wrz 17:48