Pochodne
Robert: Prosze o sprawdzenie policzonych pochodnych :
| | 1 | |
1) y= 1−5x2+√x mój wynik to −10x+ |
| |
| | 2√x | |
| | x2+1 | | 2x5+2x−x2−4x3 | |
2)y= |
| wynik |
| |
| | x4+1 | | (x4+1)2 | |
3)y= (x
3+4x
2−2)e
x wynik e
x(7x
2+8x+x
3−2)
| | 9x2 | |
4) y=3ln(x3−2x−1) wynik |
| − 2 |
| | x3−2x−1 | |
8 wrz 16:46
Robert: Może ktoś na to zerknąć ?
9 wrz 13:10
loitzl9006: 1) ok
2) źle, w liczniku zamiast 2x
5 powinno być −2x
5
3) ok
| | 9x2 − 6 | |
4) źle, powinno być |
| |
| | x3 − 2x − 1 | |
9 wrz 13:18