Rozwiązania bazowe układu równań
Bart: x1=x2+2x3+x4=3+1
x1+x3+x4=3
x2+x3=1
8 wrz 11:33
Bart: Pilnie potrzebuję rozwiązań proszę o pomoc
8 wrz 12:26
Bart: no niech że się ktoś zlituje ja już nie mam siły do tego, ciągle wychodzi coś innego...wkrótce
poprawka a Ja stoję w miejscu pliska pomóżcie
8 wrz 16:42
Basia:
no to chociaż popraw pierwsze równanie; niedługo Ci ktoś pomoże;
8 wrz 16:43
Bart:
{x1+x2+2x3+x4=4
{x1+x3+x4=3
{x2+x3=1
8 wrz 16:53
Godzio:
1 1 2 1 | 4
1 0 1 1 | 3
0 1 1 0 | 1
w1 − w2
0 1 1 0 | 1
1 0 1 1 | 3
0 1 1 0 | 1
w1 = w3
0 1 1 0 | 1
1 0 1 1 | 3
Zatem mamy:
x1 = 3 − x2 − x3
x2 = 1 − x3
x2,x3 ∊ R
8 wrz 17:08
Bart: Dziękuję bardzo
8 wrz 17:18
ICSP: Godzio
8 wrz 17:19