matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to zrobić
EWWA:
8
Wiedząc, że a) cos alfa =
i alfa należy (0°,90°) oblicz wartości pozostałych funkcji
17
trygonometrycznych kąta alfa.
7 wrz 21:08
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1540.html
7 wrz 21:08
Mila:
Podpowiem: sin
2
α+cos
2
α=1
8
sin
2
α+(
)
2
=1
17
64
sin
2
α=1−
289
dokończ
7 wrz 21:35