matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!!!
EWWWA:
12
Wiedząc, że sin alfa =
i alfa należy (0°,90°) oblicz wartości pozostałych funkcji
13
trygonometrycznych kąta alfa.
7 wrz 21:06
Saizou :
x
2
+12
2
=13
2
x
2
=25 x=5 zatem cosα=? tgα=? ctgα=?
7 wrz 21:08
Mila:
podpowiem sin
2
α+cos
2
α=1
12
(
)
2
+cos
2
α=1
13
144
cos
2
α=1−
dokończ, to sprawdzę.
169
7 wrz 21:43